New Balkan Cuisine večeras na Agelast YouTube kanalu
Večeras, 31. oktobra u 20 časova biće emitovana druga epizoda novog serijala New Balkan Cuisine koja je posvećena medu. Rezultat istraživanja je b...
pročitaj jošSredište svetske kulinarske scene od 14. do 16. aprila se seli u Rovinj, gde će vodeći svetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zaintrigirati nepca posetilaca na gala večerama u prostorima nagrađivanih rovinjskih restorana.
Karime Lopez i Takahiko Taka Kondo iz Osterije Guči Masima Boture, Rikard Kamarena, Žoao Oliveira, David Žefran, Igor Jagodić, te naš Vanja Puškar će pripremati tematske večere inspirisane vlastitim iskustvima, ali i lokalnim namirnicama. Ovim renomiranim chefovima pridružiće se prva liga hrvatske gastronomske scene koju čine Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Bruno Vokal, Tea Mamut, Maša Salopek, Marina Gaši, Saša Pribičević i Luka Pavić.
Najbolji svetski i domaći chefovi udružiće snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala. U četvrtak, veče pre službenog početka Festivala, u restoranu Cap Aureo održaće se večera „The best of Croatia“, koju će hrvatski šefovi pripremati za međunarodne goste, gastro stručnjake, novinare i chefove. U petak će se održati večera Pescador u restoranu Adriatic, gde će jela priprema Rikard Kamarena, čiji restoran u Valensiji nosi dve Michelinove zvezdice, uz Marinu Gaši iz restorana Marina i Sašu Pribičevića iz rovinjskog restorana Tekka, a za deserte će biti zadužen nova snaga poslastičarstva Luka Pavić.
Subota je rezervisana za čak tri uzbudljiva gastronomska putovanja
“La Dolce Vita” u rovinjski Cap Aureo dašak Italije će doneti chefovi iz Guči Osterije Masima Boture, Karime Lopez i Takahiko Taka Kondo, a poslastice će priprema Tea Mamut. U restoranu Adriatic maštoviti chefovski trio Žoao Oliveira iz restorana Vista, Hrvoje Kroflin iz restorana Mano2 i David Žefran iz slovenačkog restorana Milka će spojiti more i kopno kroz tematsku večeru „Mare e monti“, dok će restoran Wine Vault hotela Monte Mullini ugostiti mladog hrvatskog chefa iz restorana Nebo Denija Srdoča, slovenačkog chefa Igora Jagodicu iz ljubljanskog restorana Strelac te našeg chefa Vanju Puškara. Ulaznice za ova jedinstvena gastro iskustva već su u prodaji, a više informacija pronađite na www.weekendfoodfestival.com.
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na svečanoj ceremoniji, 24. aprila, u hotelu Hayatt Rege...
pročitaj jošChef Marko Đerić je nakon završenih studija na Almi, međunarodnoj školi italijanske kuhinje u Kolornu, započeo svoj profesionalni put u Ženevi gde ...
pročitaj jošPastry chef restorana Faro Dunja Lukić je nakon završenog fakulteta u Moskvi, odlučila da poslastičarstvo bude njena profesija. Uspešno je završila...
pročitaj još