Novi broj magazina LA CUCINA ITALIANA je u prodaji!

Jesen je mnogima omiljeno godišnje doba, pogotovo ovih dana kada uživamo u Miholjskom letu. Sunce koje se promalja kroz zlatne krošnje, obrano grožđe se sprema za novu generaciju vina, miris pečenih paprika koje će završiti u najlepšim ajvarima i sva raskoš zimnice koja oslikava svu umešnost naših domaćica i domaćina.

LCI NASLOVNA BROJ 016 za portal

Italijansku mesnu veknu – polpettone smo pripremili na tradicionalan i moderan način

Jesenja užurbanost i pripremanje namirnica za duge zimske dane je još jedna od poveznica između Italije i Srbije. Zimi jedemo jaču hranu, te se zato sa naslovne strane smeši polpettone, italijanska mesna vekna, a pripremili smo je na tradicionalan, ali i moderan način. Jesen će vam još više prijati sa slanim tortama koje ćete, sigurni smo, često pripremati.

SLANE TORTE

Boje pasta tima u ovom broju brane ravioli, torteli i paperjaste njoke koje se tope u ustima.

VOLIMO NJOKE

Temperirajte čokoladu uz savete našeg kulinarskog tima

Čokoladu volimo u svim godišnjim dobima, tako da smo joj posvetili pažnju kakvu zaslužuje. Naš kulinarski tim je do detalja objasnio metode temperiranja čokolade, termičkom procesu koji zahteva matematičku preciznost.

MAGIJA ČOKOLADE

Jesen su i kesteni i hrskavi panini, topli italijanski sendviči sa maštovitim sastojcima, a da se zasladite izaberite jednu od četiri metoda pripreme prhkog testa.

TOPLI PANINI

Mladi šefovi su stvorili gastronomski raj na jezeru Komo

U trenucima odmora donosimo vam recepte za moćno voćne koktele, a Gabriele Goreli, italijanski Master of Wine nam je otkrio kako da kupujete vino kada ste u Italiji, ali ima i savete za online kupovinu. Vinsku priču nastavljamo sa 25 vina za jesen i uparivanje sa jelima, a završavamo je sa upoznavanjem sa kraljem vina – Barolom.
I šlag na kraju, opet putujemo Italijom. Dajemo vam odgovor zašto volimo jezero Komo i između ostalog koji je omiljeni bar Džordža Klunija. Za regiju Marke starosedeoci tvrde da je lepa kao Toskana i samo je treba otkriti. Posetili smo Emiliju Romanju i samo ćemo reći: pršuta iz Parme, parmezan, aćeto balzamiko i mortadela iz Bolonje su tamo rođeni. A ako ste se ikada zapitali šta je cucina povera iliti kuhinja siromaha, saznaćete kroz priču o tome šta treba jesti u Bolonji.

JEZERO KOMO

Naravno, to nije sve, razmišljali smo i o kaparima, montebore siru, posetili smo najbolju piceriju na svetu u predgrađu Napolija, pripremili smo kuvar sa dvadesetak jela, a kad se umorite od kuvanja, preporučujemo vam i naše restorane koji nose epitet – italijanski. I dok budete uživali u čizkejku sa kantućima i vin santom, mi ćemo pripremati novi, decembarski broj najlepšeg magazina, a La Cucina Italiana to i jeste.

POGLEDAJTE šta smo vam pripremili u novom broju magazina  LA CUCINA ITALIANA

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: RICARDO LETTIERI / SHUTTERSTOCK

Komentar (1)

  1. Jelena Sijan каже:

    Dobar dan
    Da li je moguce kupiti stare brojeve casopisa La cisina Italiana ?

    Srdacan pozdrav
    Jelena

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije