Le Gavroche se zatvara nakon 54 godine rada
Nakon 54 godine rada zauvek se zatvara jedan od najboljih francuskih restorana svih vremena. Le Gavroche će biti transformisan u pop-up projekat ...
pročitaj jošRobotizovani restoran je izdržao tek godinu dana
Restoran Bots & Pots, koji je otvorio svoja vrata u zagrebačkoj Vlaškoj ulici u proleće prošle godine, promovisan je kao prvi takve vrste na svetu u kojem je pokazano kako ugostiteljstvo može ići u korak s modernom tehnologijom. Međutim, ispražnjen i zatvoren lokal, govori da je ovoj priči vrlo verovatno došao kraj.
Sva jela u ovom restoranu samostalno je pripremalo ukupno pet robota kuvara koji su učili od profesionalnih kuvara kao “ljudskih instruktora” – i to u jednom loncu (engl. one pot), a hrana je, odnosno ponuda, bila sličnija lancima brze hrane, no za razliku od njih bila je to zdravija opcija.
Priprema jela trajala je petnaestak minuta, a u sat vremena restoran je mogao izbaciti 60 jela. Moglo se u restoranu naručiti hobotnica sa domaćim njokima i leblebijama, rižoto sa škampima, ali i različite testenine i curry. Cene su bile nešto više, ali su jela bila pripremana u loncu za četiri osobe.
Podsetimo, idejni začetnik ove zanimljive, ali nažalost, neuspele priče, je Hrvoje Bujas, koji se na iskorak u inovativno ugostiteljstvo odlučio sa idejom da Bots & Pots kasnije širi kroz franšizu.
Sezonski rad u Hrvatskoj je i dalje najprivlačniji našim ugostiteljskim radnicima. Sezona za izvoz domaće radne snage je počela već u aprilu i to ...
pročitaj jošIdeja o Basch House 1887 javila se pre mnogo godina, a postepeno se razvijala, menjala i dopunjavala do 2021. godine kada je počela sveobuhvatna re...
pročitaj jošPrva sertifikovana organska i biodinamička vinarija u Srbiji Imperator, vinarija Salaxia i restoran FiG ugostili su predstavnike medija, pružajući ...
pročitaj još