Le Gavroche se zatvara nakon 54 godine rada
Nakon 54 godine rada zauvek se zatvara jedan od najboljih francuskih restorana svih vremena. Le Gavroche će biti transformisan u pop-up projekat ...
pročitaj jošRobotizovani restoran je izdržao tek godinu dana
Restoran Bots & Pots, koji je otvorio svoja vrata u zagrebačkoj Vlaškoj ulici u proleće prošle godine, promovisan je kao prvi takve vrste na svetu u kojem je pokazano kako ugostiteljstvo može ići u korak s modernom tehnologijom. Međutim, ispražnjen i zatvoren lokal, govori da je ovoj priči vrlo verovatno došao kraj.
Sva jela u ovom restoranu samostalno je pripremalo ukupno pet robota kuvara koji su učili od profesionalnih kuvara kao “ljudskih instruktora” – i to u jednom loncu (engl. one pot), a hrana je, odnosno ponuda, bila sličnija lancima brze hrane, no za razliku od njih bila je to zdravija opcija.
Priprema jela trajala je petnaestak minuta, a u sat vremena restoran je mogao izbaciti 60 jela. Moglo se u restoranu naručiti hobotnica sa domaćim njokima i leblebijama, rižoto sa škampima, ali i različite testenine i curry. Cene su bile nešto više, ali su jela bila pripremana u loncu za četiri osobe.
Podsetimo, idejni začetnik ove zanimljive, ali nažalost, neuspele priče, je Hrvoje Bujas, koji se na iskorak u inovativno ugostiteljstvo odlučio sa idejom da Bots & Pots kasnije širi kroz franšizu.
Restoran Mardin Hill u Beograd je doneo ukuse turske kuhinje i lokalne ukuse grada po kojem nosi ime. Pred gostima ovog restorana su tradicionalna ...
pročitaj jošMonza Concept Bar je moderan multi gastronomski kompleks koji u svom sastavu krije različite sadržaje kojima je zajednička misija zadovoljstvo svak...
pročitaj jošThyme Street projekat je za relativno kratak period pomerio beogradsku, a samim tim i srpsku gastronomsku scenu. Nakon street food objekta u Zemunu...
pročitaj još