
Subotički Boss planira izgradnju restorana na Paliću
Čuveni subotički restoran Boss planira gradnju restorana sa prenoćištem na zapadnoj obali jezera Palić. Restoran Boss uskoro i na Paliću Projek...
pročitaj jošRobotizovani restoran je izdržao tek godinu dana
Restoran Bots & Pots, koji je otvorio svoja vrata u zagrebačkoj Vlaškoj ulici u proleće prošle godine, promovisan je kao prvi takve vrste na svetu u kojem je pokazano kako ugostiteljstvo može ići u korak s modernom tehnologijom. Međutim, ispražnjen i zatvoren lokal, govori da je ovoj priči vrlo verovatno došao kraj.
Sva jela u ovom restoranu samostalno je pripremalo ukupno pet robota kuvara koji su učili od profesionalnih kuvara kao “ljudskih instruktora” – i to u jednom loncu (engl. one pot), a hrana je, odnosno ponuda, bila sličnija lancima brze hrane, no za razliku od njih bila je to zdravija opcija.
Priprema jela trajala je petnaestak minuta, a u sat vremena restoran je mogao izbaciti 60 jela. Moglo se u restoranu naručiti hobotnica sa domaćim njokima i leblebijama, rižoto sa škampima, ali i različite testenine i curry. Cene su bile nešto više, ali su jela bila pripremana u loncu za četiri osobe.
Podsetimo, idejni začetnik ove zanimljive, ali nažalost, neuspele priče, je Hrvoje Bujas, koji se na iskorak u inovativno ugostiteljstvo odlučio sa idejom da Bots & Pots kasnije širi kroz franšizu.
U prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen jedinstveni humanitarni d...
pročitaj jošČuveni subotički restoran Boss planira gradnju restorana sa prenoćištem na zapadnoj obali jezera Palić. Restoran Boss uskoro i na Paliću Projek...
pročitaj jošHiša Franko, restoran chefice Ane Roš postao je prvi restoran u Sloveniji koji je dobio ovo priznanje od Michelinovog vodiča Hiša Franko je 2020....
pročitaj još