Robotizovani restoran
26.07.2023 Restoran

U Zagrebu zatvoren prvi robotizovani restoran

Robotizovani restoran je izdržao tek godinu dana

Robotizovani restoran: Trajao godinu dana 

Restoran Bots & Pots, koji je otvorio svoja vrata u zagrebačkoj Vlaškoj ulici u proleće prošle godine, promovisan je kao prvi takve vrste na svetu u kojem je pokazano kako ugostiteljstvo može ići u korak s modernom tehnologijom. Međutim, ispražnjen i zatvoren lokal, govori da je ovoj priči vrlo verovatno došao kraj.

Robotizovani restoran

Robotizovani restoran: Inovativna ideja koja nije zaživela

Sva jela u ovom restoranu samostalno je pripremalo ukupno pet robota kuvara koji su učili od profesionalnih kuvara kao “ljudskih instruktora” – i to u jednom loncu (engl. one pot), a hrana je, odnosno ponuda, bila sličnija lancima brze hrane, no za razliku od njih bila je to zdravija opcija.

Priprema jela trajala je petnaestak minuta, a u sat vremena restoran je mogao izbaciti 60 jela. Moglo se u restoranu naručiti hobotnica sa domaćim njokima i leblebijama, rižoto sa škampima, ali i različite testenine i curry. Cene su bile nešto više, ali su jela bila pripremana u loncu za četiri osobe.

Podsetimo, idejni začetnik ove zanimljive, ali nažalost, neuspele priče, je Hrvoje Bujas, koji se na iskorak u inovativno ugostiteljstvo odlučio sa idejom da Bots & Pots kasnije širi kroz franšizu.

Robotizovani restoran

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: FACEBOOK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije