Šef Rene Redžepi može slobodno da kaže da je uradio i ostvario sve što je mogao. Njegov restoran Noma je nekoliko puta proglašavan najboljim na svetu, dobio je treću Michelinovu zvezdicu i zauvek promenio ne samo restoransku industriju, već i definiciju gastronomije.
Nakon letnjeg menija 2023. Noma više neće raditi
Ovih dana je iznenadio gastronomsku javnost objavom da će Noma u ovom obliku postojati još samo godinu dana. Najavio je velike promene, a nakon lansiranja letnjeg menija 2023. godine Nomu neće otvarati.
Redžepi je na društvenim mrežama najavio da će nakon tog menija sa celim timom putovati po svetu, kuvati, učiti i tražiti nove inspiracije. Ovo nije prvi ovakav plan, jer kad se Noma selila u sadašnji prostor i dok su čekali preuređenje, Redžepijev tim je sve vreme radio u pop upovima u Japanu, Australiji, Meksiku…
Odluka o zatvaranju Nome, piše Redžepi, nije nova i o tome je razmišljao tri godine. Pandemija je svakako ubrzala stvari, ali moguće je da šef samo prati svoju beskompromisnu filozofiju originalnosti i inventivnosti, koju je teško sprovesti na jednom mestu.
Post Views: 1.436
AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ
FOTO: INSTAGRAM