La Cucina i Vino naslovna front

Obavezno štivo za zimske trenutke sreće: La Cucina & Vino je u prodaji

Novi broj magazina La Cucina & Vino za zimu je u prodaji

La Cucina & Vino, magazin za sve kojima je Italija na srcu

Buongiorno Italia col caffè ristretto, Buongiorno Italia, gli spaghetti al dente… pevao je Toto Cutugno u svom najvećem hitu L’Italiano. Nažalost, legendarni pevač nas je napustio ove godine 22. avgusta u 80. godini, ali ova pesma će ostati nezvanična himna svih nas kojima je Italija na srcu. I ristretto, i spaghetti al dente, i mnogo toga još.

La Cucina i Vino Naslovna

La Cucina & Vino: Ljubav je svuda oko nas

Ne bih da vas lažem, niti da preterujem, ali ovaj broj najlepšeg magazina je rađen sa nekom posebnom notom emocije. Sigurno je da je na to uticala ružnoća događaja koji su spopali našu planetu i brojne nedužne ljudske žrtve. Kako ostati normalan je pitanje koje sve nas muči, a mi smo pokušali da naše oružje u toj borbi bude ljubav. Ljubav prema porodici, prijateljima, svoj deci sveta, ali i prema svima vama, nama nepoznatima, kojima je naš magazin u srcu.

La Cucina i Vino 038-039

La Cucina & Vino: Verona, grad Romea i Julije

Kada se spomene ljubav i Italija u istoj rečenici, asocijacija je mnogo. No, mi smo odlučili da posetimo Veronu, grad Romea i Julije, obišli smo restorane, probali risotto con vino, uz čašu Amaronea. Fernando Natale nam je otkrio recept za čokoladna srca, koja pravi u svojoj poslastičarnici u Lećeu od 7. do 14. februara u slavu Dana zaljubljenih. Zatim smo spojili mortadelu i sir pekorino koji svoju ljubav svakodnevno iskazuju jedno drugom među kriškama tople fokače. A sigurno će se složiti i u raženom alpskom hlebu iz Valle d’Aoste.

La Cucina i Vino 048-051

La Cucina & Vino: Najbolji restorani u Alta Badiji

Kad smo već kod Alpa, uživaćete u reportaži iz Alta Badie, kraljice Dolomita, a za one koji već sada planiraju letovanje, donosimo vam 10 razglednica sa ostrva Elbe ili, kako ga još zovu, Toskane na moru.

La Cucina i Vino K2-K3

Ljubav jednog plemića i siromašne pekarke, zaslužna je za izum najpoznatijeg slatkog hleba – panetonea. Uz panetone će vam najviše prijati mehurići, te vam predstavljamo regiju Franciacorta, gde se penušava vina prave po metodi kojom se pravi šampanjac.

La Cucina i Vino 10 i 11

La Cucina & Vino: Topli napici

Da bi vam bilo toplo oko srca i u ovom hladnom periodu pripremili smo tople napitke po receptima italijanskih majstora, a i donosimo vam predloge kako da provedete vikend u Torinu. Februar je mesec kada se cela Italija, a i dobar deo sveta sjati u Veneciju na tradicionalni karneval. Mi vam, iz prve ruke, predstavljamo manje poznata mesta gde se sjajno jede i gde se toče odlična vina.

La Cucina i Vino 016-017

La Cucina & Vino: Zuppa Inglese je zalogaj koji se pamti

U Kuvaru, po običaju vas čekaju sve sami specijaliteti, a moći ćete se uveriti kakav slatki zalogaj je Zuppa Inglese i napraviti Peruginu, čokoladnu poslasticu iz italijanske prestonice čokolade.
Vest da slavni chef Jamie Oliver, otvara Italian restoran u Beogradu nas je silno obradovala, a da biste znali šta možete očekivati od ovog simpatičnog Britanca, ispričali smo vam kako nam je bilo u Jamie’s Italian u Budimpešti.

I za kraj, uz najlepše želje u Novoj godini, neka i vaše oružje bude ljubav. Sigurni smo da će vam biti uzvraćena, kao što smo sigurni da se ponovo vidimo na proleće u najlepšem magazinu. Jer, Italija.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.