13.09.2021 Drink

Deset zlatnih medalja za Tikveš i Tikveš Châteaux & Domainеs

Izuzetan uspeh na tri međunarodna takmičenja

Vrhunska i autentična vina „Tikveš“ i „Tikveš Châteaux & Domainеs“ na tri renomirana međunarodna vinska takmičenja osvojila su 10 zlatnih medalja i jedno srebro. Takmičenja su održana u Italiji, Kini i Nemačkoj.
Vinsko takmičenje Mondial des Vins Extremes 2021, koje je održano u Italiji jedino je takmičenje u svetu posvećeno promociji vina proizvedenih u takozvanim „ekstremnim“ vinogradarskim područjima sa dugom tradicijom, gde se uglavnom gaje lokalne sorte vinove loze. Na nadmorskoj visini od 700 metara uzgaja se grožđe za crveno Barovo koje je žiri nagradio sa ,,Grand Gold” za berbu iz 2018-te godine, a Barovo belo iz 2020-te je osvojilo zlatnu medalju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tikves Winery (@tikveswinery)


Na „China Wine & Spirits Awards 2021“ čak 7 zlatnih medalja pripalo je crvenim vinima Barovo 2018, Bela Voda 2018, Alexandria Cuvée 2019, Vranec Special Selection 2019, Château de Gourdon Vase de Pierre 2018 i Domaine Lepovo Grand Cuvee 2016 kao i belo vino Domaine Lepovo Chardonnay iz berbe 2020. godina.
Na jednom od najvećih vinskih takmičenja u Evropi, a održanom u Nemačkoj „Mundus Vini Summer Tasting 2021“, crvenom vinu „Barovo“ iz berbe 2018 pripala je zlatna medalja, dok je vino Domaine Lepovo Grand Cuvée 2016 dobilo srebro.
Sa ovako visokim priznanjima vina „Tikveš“ i „Tikveš Châteaux & Domainеs“ iz godine u godinu se pozicioniraju među vinarije koja čine svetsku vinsku elitu i za koja se ,,rezervišu“ najviši trofeji na prestižnim vinskim takmičenjima kao što su i ova tri međunarodna. Kao najtrofejnija vinarija u ovom delu sveta učvrstila je renome i istovremeno potvrdila visok kvalitet vina sa ovog podneblja.

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: TIKVEŠ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije