Steffen Greubel METRO
09.02.2021 Horeca oprema

Steffan Greubel novi generalni direktor METRO AG

Nakon temeljne i opsežne potrage za novim direktorom, Nadzorni odbor METRO-a jednoglasno je izglasao imenovanje Steffana Greubela (47) za novog generalnog direktora. Greubel je poziciju preuzeo od Olafa Kocha, koji je 31. decembra 2020. godine napustio kompaniju. Od 1. januara 2021. Christian Baier (CFO) i Rafael Gasset (COO) zajednički su preuzeli ulogu privremenog generalnog direktora. Steffen Greubel stupa na dužnost 1. maja 2021. godine. Trenutno je član upravnog odbora Würth Group-e.
Steffen Greubel donosi široku ekspertizu na svoju novu poziciju, kao snažan lider sa relevantnim veleprodajnim iskustvom i velikim poznavanjem dinamičnog veleprodajnog sektora. Greubel prelazi iz Würth Group-e, brzo rastućeg i profitabilnog porodičnog preduzeća, izuzetno poštovanog zbog svog snažnog preduzetničkog duha i orijentisanosti ka kupcima. Steffen Greubel vodio je osnovnu delatnost i nadgledao sve strateške projekte odbora, uključujući i digitalnu transformaciju.
Pre toga, Steffen Greubel je bio partner u European Retail & Consumer Goods practice, u okviru McKinsey & Company. Osim toga, imao je funkcionalni fokus na prodaju, operacije i transformaciju. U ovoj ulozi je savetovao i METRO AG, a nakon imenovanja na novu poziciju je izjavio:
„Uzbuđen sam što sam preuzeo ulogu generalnog direktora METRO AG-a, i to na početku sledećeg poglavlja – u kome je fokus na veleprodaji. Potpuno sam posvećen ubrzanju rasta, koji će istovremeno stvoriti vrednost za METRO kupce i akcionare.“

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: METRO AG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije