ABB punjači za električna vozila
11.06.2023 Hoteli

ABB punjači za električna vozila postaju standard u hotelima

Ponos kompanije ABB Terra od 360 kW, predstavlja revoluciju u ovom segmentu jer se radi o najsnažnijoj stanici za dopunu baterija na svetu koja istovremeno može da puni četiri automobila.

ABB punjači za električna vozila: Standard u hotelima

Sad je već jasno, električni automobili su budućnost. Iako je do pre dve decenije to bilo nezamislivo, sada je to stvarnost.

Predviđanja kažu da će ukupan broj električnih automobila, autobusa, kombija i kamiona do kraja decenije porasti na 145 miliona, ili 7% drumskog saobraćaja!

Sa još smelijim klimatskim programima i ciljevima smanjenja emisija štetnih gasova, na ulicama bi moglo biti i do 230 miliona električnih vozila – 12% celokupnog drumskog prevoza i sve to do 2030. godine.

ABB punjači za električna vozila

ABB punjači za električna vozila

Ako se ovome doda zabrana proizvodnje automobila sa unutrašnjim sagorevanjem nakon 2035. godine, koja je izglasana u Evropskoj Uniji, očito je da se i u Srbiji moraju desiti korenite promene.

U predlogu nacrta novog Zakona o energetskoj efikasnosti u Srbiji spominje se da svaki novi objekat koji se bude gradio mora imati određen broj parking mesta obezbeđenih za električne automobile i, naravno, ugrađene elektro punjače.

I sada je apsolutno jasno da ko se pre bude prilagodio imaće više benefita, te je električna mobilnost jedna od važnih tema na dnevnom redu u turističkom sektoru.

ABB punjači za električna vozila

ABB punjači za električna vozila

ABB punjači za električna vozila: Benefiti ugradnje stanica

Šta mislite, koji hotel će izabrati gost koji vozi električni automobil? U pitanju se, očigledno, krije i odgovor.

Instaliranjem stanica za punjenje električnih vozila na hotelskoj lokaciji privlači se nova generacija gostiju koji znaju da će njihovo vozilo biti u svakom trenutku napunjeno. Bilo to preko noći dok odmara, ili dok obeduje u restoranu ili ispija omiljeno piće u baru. Na ovaj način hotel povećava reputaciju što rezultira porastom broja gostiju.

Švedsko-švajcarski koncern ABB je lider u industriji koja se bavi razvojem i proizvodnjom punjača za baterije električnih vozila i trenutno imaju instaliranih preko 40.000 DC (brzih) i preko milion (AC) sporih punjača na svetu.

Premium automobili sa svojim baterijama u ovom trenutku mogu da prime snagu od maksimum 260 kilovata, a ABB proizvodi punjače sa snagom od 25 pa sve do 360 kilovata, što znači da ABB trenutno ima najsavremeniju tehnologiju koja je spremna za dalji razvoj tehnologije proizvodnje baterija.

Ponos kompanije ABB, Terra od 360 kW, predstavlja revoluciju u ovom segmentu jer se radi o najsnažnijoj stanici za dopunu baterija na svetu. Stanica ovog kapaciteta je u stanju da dopuni bateriju bilo kog električnog vozila za manje od petnaestak minuta, a može da puni četiri automobila istovremeno.

Pored gostiju hotela, restorana ili bilo kojeg ugostiteljskog objekta ovo je izuzetna pogodnost za sve objekte koji imaju dostavna vozila na električni pogon, jer preko noći napunjena vozila sutradan mogu da pređu oko 100 kilometara.

Svi ABB punjači opremljeni su internet aplikacijama koje omogućavaju korisnicima jednostavno priključivanje infrastrukure za punjenje na različite softverske sisteme kao što su baze podataka, platforme za plaćanje ili sistemi inteligentnih energetskih mreža. Zahvaljujući ovom tehnološkom rešenju na raspolaganju je i mogućnost daljinskog praćenja, održavanja i nadogradnje funkcija.

Kompanija ABB ima snažnu tehničku podršku koja će vam pomoći pri izboru idealne stanice, a svi zainteresovani mogu da posete savremeni showroom, gde je moguće upriličiti prezentaciju ili obuku za korišćenje.

Otkad je prepoznala opštu težnju za čistijom životnom sredinom, ABB svoju visoku ekološku svest i inovativnost svojih tehničkih rešenja već dugi niz godina usmerava ka usavršavanju upotrebe električnih vozila, razvijajući sveobuhvatni portfolio rešenja za njihovo punjenje.

ABB punjači: Kontakt

Kontakt: ABB d.o.o.
Adresa: Bul. Peka Dapčevića 13, 11010 Beograd
Tel: +381 11 3094 300
E-mail: [email protected]
Web: www.abb.rs

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: ABB

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije