Nenad Vučijak, Managing Director Agencije za konsalting Team 4, je optimista po pitanju poslovanja u ovoj godini i na početku razgovora iznosi jednostavnu, ali tačnu formulu za uspeh.
„Uvek može i treba bolje. Ugostiteljstvo, znači zaista ugostiti, sve ostalo je u drugom planu. A kod nas je drugi plan (investicija, lokacija, svetla, muzika, dekoracija, etc.) u prvom planu. Ne mogu i ne smem da savetujem. Znam samo šta sam ja radio i šta bih ponovo radio u svom lokalu: dolazio bih prvi, odlazio poslednji. Bio sam prvi i najvredniji, a najviše pažnje sam posvetio zapošljavanju, obuci, komunikaciji i timskom radu – stručno iskustvo se podrazumeva“.
„Radimo samo sa ‘odlikašima'“
* Proizvod iz vaše palete koji biste izdvojili kao najuspešniji u prošloj godini.
Ima ih (zaista) više, ali ako moram da biram, a sve ih bezrezervno volim i preporučujem
1. Predivna bordo kupaža (Maximianvs) organske vinarije Imperator;
2. Sfera Noir – novi barikirani Pinot Noir (2020) vinarije Bikicki;
3. Barikirana Malvazija vinarije Verkat.
* Planovi vaše kompanije za narednu godinu.
Teško je reći šta nosi sutra, odavno imamo priliku da se širimo, ali i pored brojnih kontakta i ponuda nismo se još uvek odlučili za taj korak. Mi smo više kao one stare dobre nastavnice, kojih više nema, a koje rade samo sa odlikašima.
* Koji biste restoran u Srbiji preporučili.
I na ovo pitanje ne može da se odgovori tek tako. Zavisi od prilike, ekipe, događaja, ali ono što mi prvo pada na pamet su svakako: „Homa“, „Madera“, „Tata Mata“, „Rustique“, „Kovač“, „Lavina“, „Kingash“, „Klub Književnika“…
Post Views: 1.558
AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ
FOTO: TEAM4