26.11.2020 Drink

Održan online 11. Festival mladog vina „Tikveš“ vinarije

Događaj o kome priča region

Održan je tradicionalni 11. Festival mladog vina „Tikveš“ vinarije. Zbog epidemioloških razloga relizovan je online, a gledaoci su ga ocenili kao ,,izvanredni najveći vinski događaj regiona“ sa više od 14 hiljada pregleda na FB i 2.000 posetilaca na zoom platformi.
U programu su učestovali Vlatko Stefanovski, Tijana Dapčević, The Frajle, Rade Šerbedžija, Udruženje džez muzičara iz Makedonije i ličnosti iz vinskog sveta i biznisa.
Nazdravljali su Tikveš vinu gosti: Pau Roca, Peter McCombie, Caroline Guilby, Vuk Vuletić, Philippe Cambie, Milčo Mančevski i mnogi drugi.

Granice i epidemije ne mogu biti prepreka da se nazdravi

Emocije koje su bile prisutne tokom trajanja programa od dva i po sata prenosile su se između vinarije u Kavadarcima i Centra vinske kulture Wine Q u Beogradu, a pratili su ljubitelji vina iz celog regiona i mnogih zemalja širom sveta.
Stručnjaci su dočarali proizvodnju kvalitetnog vina, novu berbu, ali i tradiciju i ocenjivanje vina.
Ovo je bio događaj koji je imao za cilj da pokaže da granice i epidemije ne mogu da budu prepreka da se nazdravi. Ove godine je to bilo online, ali se nadamo da će u skorijoj budućnosti biti i lično.
Ove godine vinarija Tikveš slavi 135 godina postojanja. Ona je jedna od kompanija koju su ambasadori Balkana proglasili regionalnim proizvođačem vrhunskih vina. Ovim događajem pokazala je kako mora da se napravi transformacija i adaptacija novoj situaciji, ali istovremeno postavila sebe kao lidera i trendsetera u regionu.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: VINARIJA TIKVEŠ

FOTO: VINARIJA TIKVEŠ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije