Hotel Sajam
06.05.2024 Hoteli

Srušen hotel Sajam u Novom Sadu, sledi gradnja poslovne desetospratnice

Novosadski hotel Sajam je potpuno srušen da bi se na njegovom mestu sagradila desetospratna poslovna zgrada, a soliter će graditi firma MD Ventures, navodi portal 021.

Od hotela Sajam nije ostao ni kamen na kamenu

Građevinske mašine uklonile su ostatke hotela Sajam i, kako se čini, sledi priprema terena za gradnju. Prema javno dostupnim podacima, izdata je lokacijska dozvola za izgradnju poslovne zgrade. Zgrada će imati dva nivoa podruma namenjena za garažu, prizemlje i deset spratova, sa ukupnom bruto površinom većom od 23.000 kvadratnih metara. Zgrada će imati 31 poslovni prostor i 250 garažnih mesta.
Parcela ima površinu od 4.685 kvadrata, a dozvoljeno je koristiti 50 procenata površine za izgradnju. Lokacijska dozvola je izdata 22. aprila firmi MD Ventures, a ta firma je već 24. aprila zatražila građevinsku dozvolu, koju još uvek čekaju od Gradske uprave. Ove dozvole su izdate malo više od mesec dana nakon što je Skupština grada odobrila izmene Plana Generalne regulacije Novosadskog sajma, omogućavajući izgradnju poslovne zgrade umesto hotela. Važno je napomenuti da je proces izmene ovog plana trajao oko pola godine.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: 021.RS

FOTO: PRINTSCREEN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije