Beograd Cocktail Art Grupna fotka 2
23.06.2024 Cafe Bar

Beograd Cocktail Art 2024: 4.000 koktela oduševilo region

Beograd Cocktail Art 2024 je imao svoje prvo izdanje i kada smo sumirali šta je sve postignuto na ovom festivalu, možemo biti više nego zadovoljni i sve su šanse da Beograd Cocktail Art postane najbolji event barske kulture u regionu.

Beograd Cocktail Art je čedo Bartendersa 710 i Wine Art-a

Organizatori festivala, Udruženje i škola za barmene Bartenders 710 i Wine Art, jedan od najvažnijih distributera vina i destilata u Srbiji, odradili su sjajan posao i ključ uspeha je upravo to što su organizatori festivala ljudi iz struke. Idejni tvorac i jedan od osnivača BCA je jedan od naših najznačajnijih barmena Vladimir Simić. Na čelu sa njim organizatori su uspeli okupiti impozantan broj profesionalaca koji su pokazali svoje umeće pred više od 1.200 posetilaca.

Beograd Cocktail Art publika

Na premijeri Beograd Cocktail Art festivala u hotelu Radisson Old Mill pripremljeno je oko 4.000 koktela i već sama ova činjenica govori o uspehu BCA. Na festivalu je predstavljeno 35 brendova, od internacionalnih poput Camparia, Don Julia, Jack Daniel’sa, Monkey Shouldersa, Tanqueray i Finlandie do domaćih rakija Branko, Šamar i Emperusa.

Beograd Cocktail Art grupna fotka 1

Ono što dodatno izdvaja BCA2024 su gostovanje evropskih barova poput The Clumsies i Line Athens iz Grčke, Locale iz Firence, Salmon Guru iz Madrida i Swift iz Londona. Osim na festivalu, barmeni su gostovali u Josephine baru. Tokom festivala održano je 12 masterclassova sa internacionalnim predavačima. Sva predavanja su propraćena velikim brojem mladih barmena, a posebno raduje da je sve više žena u barskoj industriji.

Beograd Cocktail art glavna

Da rezimiramo Beograd Cocktail Art nam je bio više nego potreban i sve što je viđeno može samo da nas raduje jer pokazuje da se barska kultura u regionu razvija i u stopu prati svetske trendove. Vidimo se i sledeće godine na Beograd Cocktail Art festivalu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Destilista (@destilista_com)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije